Mountain Wines - Vins de Muntanya.
El primer Celler de Cerdanya
La olor de verema es respira finalment a la Cerdanya. Després de plantar els primers ceps a la primavera del 2010, el celler de Mountain Wines- Vins de Muntanya ja és finalment una realitat i ha quedat constituit aquesta passada tardor del 2017, éssent així, el primer celler de Cerdanya. Aquest nou celler d’elaboració de vins es trova enmarcat dins la mateixa finca de la vinya, a Llívia , garantint així la màxima interacció entre la vinya i el vi.
Dues passions ben arrelades, muntanya i enologia es fonen en aquest nou i singular projecte de viticultura i enologia d’alta muntanya, buscant la màxima expressió del terroir. Un projecte fet a Cerdanya, amb gent de Cerdanya , recuperant així la viticultura a la nostra comarca com a art agrícola tradicional…
L’alçada, la singular amplada de la vall de Cerdanya, la seva orientació única al pirineu (est-oest), l’elevada insolació al seu vessant sud on han estat plantants els ceps, i com no, el característic i desafiant clima de muntanya han estat els factors determinants en aquesta plantació de vinya a Cerdanya a la recerca d’un objectiu molt clar per part dels seus responsables tècnics, enòlegs professionals amb una dilatada experiencia i apassionats de la muntanya: Poder elaborar , gràcies en aquestes condicions, el primer ICEWINE (vi de gel) del país de forma totalment natural, així com una gama de vins blancs de màxima qualitat.
A 1225 mts, neixent els raims de Mountain Wines - Vins de Muntanya, fruit d’una curosa, ecològica i heroica viticultura d’alçada ben estudiada prèviament, desafiant els elements climatològics propis de la nostra vall, per a poder oferir uns vins amb una identitat pròpia. Al Novembre 2017 es va realitzar verema aprofitant les primeres glaçades de l’hivern i l’òptima maduració del raim pensant en el vi objectiu. Després de les fermentacions controlades per als seus tècnics , els vins descansen ara al celler, esperant el seu afinament i estabilització natural aprofitant les baixes temperaturas de l’hivern, per a veure finalment la llum en els propers mesos… Sense presses, cal cuidar tots els detalls, als màxim , per a poder oferir finalment un vi d’alçada, a l’alçada de les grans ocasions.


La neu, cada hivern present a la nostra vinya.

