Preguntes freqüents. FAQs

Què vol dir que un producte és Origen Cerdanya – Pirineus?

Vol dir que el procés de producció del mateix s’ha fet en l’àmbit territorial de la Cerdanya i amb criteris de sostenibilitat i de manteniment de l’entorn i el paisatge.

Què és la Marca de Garantia Origen Cerdanya – Pirineus i qui pot fer ús de la Marca?

La Marca de Garantia Origen Cerdanya – Pirineus és una marca que garanteix l’origen autèntic dels productes de Cerdanya. En poden fer ús els socis de l’Associació Agroalimentària de Cerdanya que compleixen amb els requisits del Reglament d’Ús de la Marca de Garantia.

Tots els productors, elaboradors, restauradors, hostalers i comerciants de Cerdanya estan a l’Associació Agroalimentària de Cerdanya i fan ús de la Marca de Garantia Origen Cerdanya – Pirineus?

No, hi estan associats aquells que tenen la voluntat de cooperar per fomentar el consum de productes locals i treballar per la Sobirania Alimentària de Cerdanya.

Com puc saber si un producte és de Cerdanya?

La Marca de Garantia Origen Cerdanya – Pirineus engloba una part dels productes que es produeixen a la comarca, per tant, si un producte porta el logotip de la Marca de Garantia pots estar segur que és de Cerdanya.

Per què consumir productes locals?

Aquí et donem 10 motius per consumir productes de Cerdanya, per tant, si consumeixes local:

  1. Ajudes a crear llocs de treball i a mantenir els llocs de treball existents.
  2. Contribueixes al manteniment i la recuperació d’espais de cultiu i a revitalitzar l’economia de Cerdanya.
  3. Contribueixes a mantenir l’entorn natural i el paisatge de Cerdanya. El cultiu de la terra i la pastura dels animals fan que Cerdanya sigui una de les valls més boniques de Catalunya. Ajuda’ns a mantenir-la!
  4. Contribueixes a que els preus siguin justos per aquelles persones que els estan produint, i a que no hagin de vendre els seus productes a l’agroindústria a preus per sota del seu preu de producció.
  5. Un euro invertit en productes locals repercuteix en 2 euros en l’economia local.
  6. Com que els productes no passen per intermediaris sempre els obtindràs en el seu moment òptim, per tant veuràs que són molt més bons. Tasta’ls!
  7. La traçabilitat del producte és molt més clara, saps perfectament on s’han produït i qui ho ha fet, i en molts casos, fins i tot pots anar a veure com es produeixen.
  8. Es redueix el transport dels productes cap a les grans ciutats o indústries transformadores, reduint així també la petjada de diòxid de carboni.
  9. Contribueixes a la creació de petita indústria agroalimentària que transforma els productes en brut en elaborats exquisits.
  10. Contribueixes en mantenir la tradició i el saber fer pagès de Cerdanya basat en una producció en règim semi extensiu on el benestar dels animals és un dels nostres valors principals.

Els productes Origen Cerdanya – Pirineus són tots ecològics?

No tots els productes són ecològics, a cada fitxa dels diferents productors podràs veure si és Operador Ecològic o no.

Puc visitar totes les explotacions Origen – Cerdanya Pirineus?

Només pots visitar aquelles explotacions que ofereixen visites, ves a l’apartat Visites a Pagès per descobrir quines són.

Són gratuïtes les Visites a Pagès?

Les Visites a Pagès no són gratuïtes, els productors dediquen un temps molt preuat per ells a atendre als visitants i a preparar les visites, per aquest motiu les visites tenen un preu. A l’apartat  Visites a Pagès podràs comprar els tiquets en línia.

Puc anar directament a les explotacions visitables un dia que em vagi bé i pagar allí la visita?

No, les explotacions agrícoles i ramaderes de Cerdanya són empreses que es dediquen a cuidar de la terra i dels animals, cada dia tenen feines programades i els és impossible atendre visitants en qualsevol moment, per això han programat visites en dates i hores concretes en les que preparen les visites i els tastos de productes per oferir-vos visites de qualitat. Totes les visites es faran previ pagament en línia de les mateixes i presentant el tiquet de la reserva.

Quan vaig a un restaurant, com puc saber si els productes de la carta són de la Marca de Garantia Origen Cerdanya – Pirineus?

Trobaràs el logotip de la Marca de Garantia al costat dels productes que ho siguin, a vegades també pots trobar un “*” i una nota al peu de la carta o menú amb el logotip.

Què significa que un restaurant o allotjament tingui el logotip de la Marca Origen Cerdanya – Pirineus a la porta?

Significa que és un establiment compromès amb el territori i la qualitat, que una part important dels seus proveïdors són productors de Cerdanya i que per tant, mereix un distintiu especial que el diferenciï pels seus valors i compromís amb els productes locals.

0
0
0
s2smodern